Get Adobe Flash player

ACTIEF EMOTIONEEL LICHAAMSWERK

Actief emotioneel lichaamswerk is een emotioneel-expressieve en ervaringsgerichte manier van werken waarin je wordt uitgenodigd om contact te maken met je lichaam en (terug) écht te luisteren naar de signalen ervan. Door dit bewust te doen, verdiep je het contact met jezelf.

Je emoties en gedachten worden duidelijker en krijgen de nodige ruimte om (h)erkend te worden. Je wordt je bewust van gedragspatronen en blokkades, ooit ontstaan om je te beschermen, maar nu soms overbodig en je leven(digheid ) inperkend.

Door dit bewustzijn kan je uiteindelijk kiezen voor verandering en terug vrijer jouw keuzes maken.

Aarden - ademen - bewegen en geluid zijn de belangrijke pijlers die ons hierbij op weg helpen.

Naast een open en eerlijke communicatie worden diverse technieken (oa uit bio-energetica, encounter,tantra,meditatie, bewegingsexpressie, dans) gebruikt. 

Individuele sessies

In individuele sessies wordt er, in grote lijnen, met dezelfde technieken gewerkt als in het groepswerk.

De 1/1 situatie zorgt ervoor dat het hele gebeuren optimaal aangepast kan worden aan de eigenheid en behoeften van de cliënt. Men kan er om verschillende persoonlijke redenen voor kiezen om individueel aan de slag te gaan, ook als men dieper wil ingaan op bepaalde thema’s kan individueel werken aangeraden zijn.

De sessies worden gegeven in De Haan en zijn steeds op afspraak.

Er is een goede bereikbaarheid met het openbaar vervoer.

Een sessie duurt 1u tot 1u15' .

Groepswerk

Ook in het groepswerk staat het individu met zijn / haar proces centraal.

Het grote verschil met het individuele werk ligt er hem in dat bij groepswerk, naast de voordelen van het ervaringsgericht en bewegingsgericht werken van actief emotioneel lichaamswerk op zich, optimaal gebruikt gemaakt wordt van wat een groepsdynamiek mensen kan geven in hun bewustzijnsproces.

Door te delen met anderen hoor je jezelf en kom je jezelf tegen. Door de anderen te horen en te ervaren ontstaat er een extra reflectieveld waardoor je jezelf ( ook in relatie ) helderder kan zien. 

Het samen zijn en doen in een groep vormt vaak een warme steun en bedding op de weg naar jezelf.

Het groepswerk wordt onderverdeeld in basiswerk en themawerk. In het basiswerk ( dat gegeven wordt onder de naam "Beweeg je lichaam, beweeg je leven " ) maak je jezelf vertrouwd met de fundamenten van het actief emotioneel lichaamswerk. Meerdere reeksen kunnen gevolgd worden, de specifieke inhoud verschilt van reeks tot reeks. Nadat je voldoende ervaring hebt opgedaan kan je op eigen tempo doorstromen naar de themareeksen of - dagen.

Al het groepswerk wordt, tenzij anders vermeld, begeleid door Anouk Maeckelberghe.

Vooraf inschrijven is voor alle groepsactiviteiten nodig en kan tel op 059/27.43.00 of via mail naar This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. .

Geplande groepsactiviteiten

 

    

 

 

"BEWEEG JE LICHAAM, BEWEEG JE LEVEN "

         Basis - avondreeks voor mensen zonder of met weinig ervaring

 

Wil je steviger in je leven staan ?

Meer vreugde en plezier ervaren ?

Je vrijer en zelfzekerder voelen in contacten ?

Beter met stress omkunnen ?

Een innerlijke basisrust hebben ?

 

Welkom in deze basisreeks !

 

We zetten de 3 pijlers van emotioneel lichaamswerk ( ademen, bewegen en geluid) in om je terug meer in contact te brengen met jezelf en je lichaam. Van daaruit gaan we werken aan je aarding, je stevig staan in jezelf en in de wereld. Je oefent in wie je bent en wat je voelt er helemaal te laten zijn, bij jezelf én in het contact met anderen. Dit in een ondersteunende en warme sfeer waar lichtheid en plezier ook een plek krijgen.

 

 

Wanneer ?         5 woe avonden 19/04, 3-17-31/05 en 14/06/2017, van 19u30 tot 22u

Waar ?                Blankenbergse Steenweg 14D, 8000 Brugge

Begeleiding ?       Anouk Maeckelberghe, Centrum De Ruimte

Deelnameprijs ?  100 euro bij inschrijving tem 19/03/2017

                            110 euro bij inschrijving vanaf 20/03/2017

Inschrijven ?        This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. , of telefonisch op 059/27.43.00

 

 

 

 

 
 

 "DE KRACHT VAN ECHT ONTMOETEN " 

ENCOUNTERWEEKEND VOOR MENSEN MET ERVARING, ism Vorming Plus MZW

 

Dit weekend gaan we stap per stap voorbij de maskers en valkuilen van oppervlakkige communicatie. In een sfeer van veiligheid en vertrouwen leren we onze eigen projecties herkennen. We oefenen met voelen wat we zeggen en zeggen wat we voelen, met echt luisteren naar en horen wat de ander zegt. We gaan samen op pad om elkaar écht te ontmoeten, in acceptatie van onszelf en de ander.

Vanuit het actieve emotionele lichaamswerk werken we lichaams- en ervaringsgericht. Om dit weekend te kunnen volgen is een basiservaring met actief emotioneel lichaamswerk nodig.

 

Wanneer ?           zaterdag 1 en 2 april 2017 van 10u tot 16u

Waar ?                zaal De Kleine Stooringhe, Blinde Rodenbachstraat 23, Rumbeke

Begeleiding ?      vervanging van Anouk Maeckelberghe, definitieve begeleiding nog niet gekend

Deelnameprijs ?  50 euro, studenten - en reductietarief mogelijk

Info ?                  This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. , of telefonisch op 059/27.43.00

 

Bedrijven

Programma's rond relaxatie en stressmanagement, teambuilding en conflicthantering worden gemaakt op maat van uw bedrijf.
Neem gerust contact met ons op voor vrijblijvende informatie.